ZaidMohamad.com

admin

Winners never lose

For the past three months or so, Malaysians have faced a multitude of situations. Whatever the situation is, life must go on. As parents, we must forge forward for the sake of our family.

Menang tapi kalah

MENANG TAPI KALAHMenang dlm Whatsapp grouo,tapi kawan left group.Menang dgn pelanggan,tapi dia tak akan teruskan pembelian.Menang berbahas dgn kawan,tapi putus hubungan.Menang pergaduhan,tapi hilang pasangan.Menang buktikan adik-beradik salah,tapi mereka dah tak datang menjengah.Menang dgn majikan,tapi dia tak bagi lagi kepercayaan.Menang dgn anak,tapi dia akan memberontak. Kita nak “jadi betul” ke nak “jadi baik”? (Do we want …

Menang tapi kalah Read More »

Biar Cedera Dilanggar Kereta Asalkan Abang Polis Jaga

Turutan kisah Abang Polis Trafik yg jaga anjing cedera, saya nak kongsi 2 Kisah Benar : 1) Pelacur Yang Masuk Ke Syurga Kerana Seekor Anjing.; 2) Pemuda yang memberi makan anjing kelaparan juga masuk Syurga. Daripada Abu Hurairah radiallahu ‘anhu, Rasulullah sallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda: Seorang wanita pelacur diampuni oleh Allah. Wanita itu lalu …

Biar Cedera Dilanggar Kereta Asalkan Abang Polis Jaga Read More »

Washable Face Mask

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua. Saya excited nak anda semua dapatkan Face Mask special ni… 10 Sebab Mask Ini Bagus Untuk Anda Sekeluarga: Washable (boleh dibasuh sendiri macam pakaian) Terjamin bersih, boleh diguna semula berkali-kali Reusable/Guna-semula (jimat kos, tak payah beli yg pakai-buang), JIMAT KOS untuk jangka panjang Mesra alam (dapat pahala jaga alam sekitar) …

Washable Face Mask Read More »

Terima kasih cikgu

Berniaga itu ibadah. Kerana kita memudahkan urusan orang lain, menyelesaikan kesulitan atau meningkatkan kualiti hidup mereka. Tapi ia juga boleh menjadi bahana, jika kita hanya mengejar habuan dunia (untung) semata2, tanpa mengira buruk baik tindakan kita. Sebab tu Islam mengajar kita membuat akad jual-beli, supaya semua pihak redha dan gembira dgn transaksi. Kalau ada unsur2 …

Terima kasih cikgu Read More »

Biar Membantu Sampai Terkurang Untung Asal Dunia Akhirat Allah Tolong

Berniaga itu ibadah. Kerana kita memudahkan urusan orang lain, menyelesaikan kesulitan atau meningkatkan kualiti hidup mereka. Tapi ia juga boleh menjadi bahana, jika kita hanya mengejar habuan dunia (untung) semata2, tanpa mengira buruk baik tindakan kita. Sebab tu Islam mengajar kita membuat akad jual-beli, supaya semua pihak redha dan gembira dgn transaksi. Kalau ada unsur2 …

Biar Membantu Sampai Terkurang Untung Asal Dunia Akhirat Allah Tolong Read More »